Nikka uporablja dva Coffey kotla za destilacijo (imenovan po njegovem ustanovitelju, Ircu Aeneasu Coffeyu) v svoji Miyagikyo destilarni.
Kotla sta bila uvožena iz Škotske leta 1963 in prav ta kotla dajeta več okusa kot moderni kotli za pridelavo žitnih viskijev.
Nikka Coffey Malt viski je rezultat procesa destilacije v „Coffey“ destilirnem kotlu, ki se ga uporablja za pridelavo ječmenovega viskija. Coffey Malt Viski je 100% slad in ponuja presenetljivo bogato teksturo.
Viski je globoke zlate barve, na nosu živahen, svež in ima vonj po citrusih. Zaznamo note popra in balzamičnega kisa ter nežen vonj vanilje. V ustih prav tako občutimo citruse (klementina, pomaranča) ter vabljiv vonj kave, praline in vaniljev sladoled.
Viski je polnega telesa z dolgim pookusom v katerem prevladujejo sadne arome.