Potrebujete pomoč pri izbiri?     +386 1 401 8000   |   info@evino.si

dostavaBrezplačna dostava za naročila nad 49€ v državo Slovenija

Pétrus

Pétrus

Pétrus je posestvo locirano v Bordeauxu, natančneje v apelaciji Pomerol, blizu meje z Saint-Émilionom. Majhno posestvo, ki meri nekaj manj kot 12 hektarjev, proizvaja ena najboljših in najdražjih vin na svetu, se nahaja na najvišjem delu Pomerola, na skrajnem vzhodu. Zemlja je skoraj v celoti glina, medtem ko na bližnjih posestvih najdemo mešanice gramoznega peska in ilovice. Vinogradi so v 100% posajeni z Merlotom.

Vinske trte so nenavadno stare in se jih menja šele, ko dopolnijo 70 let. Grozdje obirajo izključno ročno in le popoldan, ko jutranja rosa izhlapi in ne tvegajo, da bi se izgubila kvaliteta le-tega. Po trganju se prične fermentacija v betonskih posodah, nato pa je vino starano v 100% novih hrastovih sodih 22-28 mesecev. Stekleniči se nefiltrirano.

Vina so izjemno bogata, močna in koncentrirana z okusom, pogosto z značajem čokolade, tartufov, azijskih začimb in zrelih črnih sadežev. Najboljša so po 10-12 letih v steklenici. Vina iz najboljših letnikov se bodo razvijala in izboljševala še mnogo let.

3 izdelkov

na stran

3 izdelkov

na stran