TOP VINO by EVINO

3. TOP VINO by EVINO festival bo 1. in 2. oktobra 2023 na Ljubljanskem gradu

Potovanje okrog sveta v kozarcu vina

 

1. in 2. oktobra se v Ljubljano, tokrat na Ljubljanski grad, s 3. edicijo vrača TOP VINO by EVINO festival, najprestižnejši vinski dogodek v Sloveniji. Na potovanju okrog sveta v kozarcu vina bodo ljubitelj vin lahko spoznali več kot 100 tujih vinskih kleti in vrhunska slovenska vina ter razstavljalci žganih pijač.

       

Svojo udeležbo na 3. TOP VINO by EVINO festivalu so že potrdile svetovno znane vinske kleti, med njimi Champagne Pol Roger, španska velikana Vega Sicilia in Bodegas Mauro, italijanska velika imena Tenuta di Biserno, Tua Rita, Elena Walch, La Spinetta ter predstavniki Casella Familly iz Avstralije. Najprestižnejši dogodek, ki združuje vrhunska vina in vrhunsko kulinariko, bo 1. in 2. oktobra gostil tudi najboljše slovenske vinarje in njihova vina – Marjan Simčič, Dolfo, vina Gašper, posestvo Burja, Pasji Rep, Sutor, Tilia, Herga in mnoga druga velika imena slovenske vinske scene. Z veseljem se bodo pridružili tudi predstavniki držav Adriatik regije, zagotovo se bodo na festivalu predstavila vina vinski kleti Kabola, Belaj, Škegro, Cilić, nekatera imena pa naj ostanejo še presenečenje.

 

TOP VINO by EVINO prinaša tudi močno zasedbo na segmentu t. i. spirits pijač, kjer bodo obiskovalci festivala spoznavali najnovejše trende ter raznoliko ponudbo ginov, rumov, viskijev in mnogih drugih žganih pijač. Pridružili se bodo prijatelji iz Tesserona, Dictadorja in mnogih drugih uveljavljenih destilarn ter ravno tako domače blagovne znamke, kot so gin Brin, Monologue Tomaža Kavčiča, vinjak iz Brd, viljamovka Zima in drugi.

   

»Sam festival bomo lepo dopolnili tudi z gourmet ponudbo, kjer bomo predstavili slovenske in tuje ponudnike mesnin, olj in sladkih produktov. TOP VINO by EVINO festival je priznana platforma, namenjena promociji izjemnih vin, žganih pijač in kulinarike. Letošnja izdaja festivala bo gostila več kot 110 razstavljalcev, ti bodo predstavili svoje najboljše stvaritve. Obiskovalci bodo, v dveh dneh, imeli priložnost okušati izbrane etikete, ki jih bodo predstavljali vinarji oziroma predstavniki posameznih vinskih kleti iz celega sveta. Tako bodo lahko v celoti izkusili raznolikost in kakovost ponujenih vin, pijač in gurmanske ponudbe. Pozabili ne bomo niti na izobraževalni moment, tudi tokrat bomo obiskovalcem ponudili možnost nadgradnje svojega vinskega znanja, več o tem pa naj zaenkrat ostane skrivnost. Ker bo letošnji festival potekal na Ljubljanskem gradu in bo trajal en dan dlje, bomo nepozabno izkušnjo lahko zagotovili večjemu številu obiskovalcev kot v preteklih letih. Leta 2018 nas je obiskalo 1.400 obiskovalcev, letos pričakujemo še višjo število ljubiteljev vin,« je povedal Gašper Čarman, idejni oče festivala TOP VINO by EVINO, lastnik blagovne znamke vina Gašper, eden največjih poznavalcev vin v Sloveniji, dvakratni najboljši sommelier Slovenije (2013 in 2015) in kandidat za naziv Master of Wine.

   

Zakaj TOP VINO by EVINO na Ljubljanskem gradu?

 

V kozarcu vina se prepletata zgodovina in kultura. Žlahtna kapljica je bila že od nekdaj del kraljevskih proslav in pojedin in zato ni naključje, da je prav Ljubljanski grad lokacija, ki je bila izbrana za festival. Ta na zelenem griču sredi mesta ponuja kuliso, s pomočjo katere se bodo ob kozarcu vina obiskovalci odpravili na unikatno vinsko pot in popotovanje okoli sveta. Od Italije do ZDA, s postankom v Franciji, Sloveniji in v Avstraliji. Za tiste bolj radovedne pa še kje drugje.

 

Prva točka obiska bo takoj ob prihodu na grad. V pritličju Stolpa strelcev bo obiskovalce pričakala info točka, kjer bodo prejeli zemljevid vinske poti po prostorih Ljubljanskega gradu ter potni list dogodka. V potnem listu bodo beležili obiskane dele vinskega sveta ter imeli prostor za zapiske o favoritih.

Cena dnevne vstopnice v predprodaji je 60 evrov, dvodnevne pa 90 evrov.
    Vstopnice lahko kupite:
- v naši spletni vinoteki,
- na prodajnih mestih Eventima,
- lahko pa jih dobite tudi v naši vinoteki EVINO - največji slovenski trgovini z vini na Šmartinski cesti 53 v Ljubljani.

Evino Newsletter

Vedno na tekočem

Vas zanimajo nove akcije, dodatni popusti? Želite biti na tekočem kaj je novega v naši spletni vinoteki?
Prijavite se na naše e-novice! Obljubimo, da so polne zanimivih ponudb in vsebine.