Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne strani www.evino.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za poslovanje.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.evino.si ter se z njimi strinja.

1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trženje na www.evino.si izvaja družba EVINO d.o.o., Šmartinska 53,  1000 Ljubljana. Družba je vpisana v sodni register okrožnega sodišča v Kranju pod vl. št.  1/09011/00.

Družba je zavezana za plačilo DDV ( ID za DDV : SI53052021 ).

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

3. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

4. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji za nas opravlja Pošta Slovenije. Vse pošiljke so zavarovane in Vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar.

V primeru naročil do 15. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena naslednji delovni dan. Poštnino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Pri naročilu nad 49€ je poštnina brezplačna.

Pošiljke so vročene med 8.00 uro zjutraj in 16.00, lahko tudi izbirate med tremi možnostmi glede časa dostave; do 10. ure dopoldanin med 18. in 20. uro. Obe posebni dostavi se računanta dodatno 0,70€ z vključenim ddv.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, se plača le dejanski znesek, katerega ste dobili ob potrditvi naročila s strain spletne trgovine www.eVino.si.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki.

Dostava kozarcev RIEDEL je BREZPLAČNA, ne glede na število naročenih izdelkov.

Cenik poštnine se obračunava po teži pošiljke:

Do 2kg – 2,56€
2kg – 5kg – 3,17€
5kg – 10kg – 3,78€
10kg – 15 kg – 4,51€
15kg - 20kg - 5,12€

Brezplačna dostava nad 49 €

 

Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik - Pošta Slovenije. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali ponudnika.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cene, poštninske razrede ter dostavne čase za pošiljke poslane v države EU, si lahko ogledate tukaj.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@evino.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov EVINO d.o.o., Šmartinska 53, Ljubljana.

6. CENE

Cene so v evrih z DDV. Cena navedena ob posamezni steklenici ne vsebuje stroškov pošiljanja.

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi strošek pošiljanja.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

7. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila;

 • plačilo po predračunu: namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun po pošti na naveden naslov v naročilu. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.
 • plačilo po povzetju; v kolikor kupec želi plačati po prevzemu je tak način možen le s plačilom v gotovini. Kupec mora biti ne glede na vrednost pošilke osebno prisoten pri prevzemu. V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila. S Pošto Slovenije imamo sklenjeno pogodbo, tako da strošek pologa gotovine krije podjetje Evino d.o.o..
 • plačilo s kreditno kartico preko interneta; naročeno vino lahko kupec varno plača tudi s kreditno kartico. Ponudnik sprejema; Visa, Mastercard.

8. VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje EON. Avorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku ponudnika.

9.VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

10. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca.

Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

11. SPLOŠNA PRAVILA IZDAJE IN UPORABE KARTICE UGODNOSTI eVino

Splošna pravila izdaje in uporabe kartice Evino d.o.o.

Kartica ugodnosti, ki jo izdaja podjetje Evino d.o.o. ima dve vlogi in sicer vlogo darilne kartice in osebne kartice ugodnosti.

Izdaja kartice

Vsak, ki izpolni pristopno izjavo na enem od prodajnih mest, pridobi kartico ugodnosti Evino d.o.o., ki jo lahko uporabi takoj. Imetnik kartice z oddajo popolne pisne vloge za izdajo kartice ugodnosti in z uporabo kartice sprejema splošne pogoje poslovanja s kartico.

Izgubo ali krajo kartice ugodnosti prijavite neposredno na sedež podjetja Evino d.o.o. Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, ali po telefonu (01) 401 8000. Izdajatelj bo najpozneje v 60 dneh po prejemu prijave poslal novo kartico. Vse ugodnosti iz izgubljene ali ukradene kartice se prenesejo na novo. Stara kartica se blokira in postane neuporabna.

Splošni pogoji poslovanja

Ob vsakem plačilu blaga je treba pred plačilom na blagajni predložiti kartico ugodnosti. Poznejši vpis nakupa ni mogoč, prav tako ni mogoče pozneje izkoristiti popustov. Brez predložene kartice ugodnosti prav tako ni mogoče izkoristiti drugih ugodnosti.

Kartica ugodnosti se glasi na ime. Kartica ni prenosljiva in jo lahko uporablja le njen imetnik. Imetnik kartice je dolžan ob nakupu skupaj s kartico pokazati tudi osebni dokument.

Kartica ugodnosti deluje po načelu seštevanja vrednosti vseh nakupov. Vsak redni nakup z njo se vnese v računalniški sistem in ko z nakupi s kartico imetnik doseže določen bonitetni razred, dobi določen bonus, ki ga lahko vnovči ob naslednem nakupu v skladu z veljavno preglednico bonitetnih razredov. Pri vsakem nakupu, kjer ni popustov ali drugih ugodnosti se za vsak nakup naloži na kartico dobroimetje v višini 5% opravljenega nakupa.

 

Bonitetni razred

Skupna vrednost nakupa

Popust v %

% vračila na kartico

   

 

 

A

0€ - 500€

0

5% v eVino BARu in trgovini

B

500€ - 1000€

5

5% v eVino BARu in trgovini

C

1000€ in več

10

5% v eVino BARu in trgovini

Bonitetno obdobje je časovno omejeno na eno leto. Bonitetno obdobje traja od 1. januarja do 31. decembra. Pridobljeni bonitetni razred kartice ni prenosljiv v naslednje bonitetno obdobje. Z novim bonitetnim obdobjem se skupna vrednost nakupov znova postavi na 0. Pri enkratnem nakupu se lahko upošteva samo ena bonitetna kartica ugodnosti.

Kartica ugodnosti prinaša posebne akcije, ki so namenjene izključno imetnikom kartice. Izdajatelj jih bo o akcijah obveščal z elektronskimi sporočili. Če želite biti obveščeni o ugodnostih in spremembah, nam zaupajte svoj naslov e-pošte in GSM-številko. Pošljite nam ga na naslov info@evino.si. Na isti naslov nam posredujte spremembe svojih podatkov.

Pri okvari terminala POS ali izpadu informacijskega sistema ne deluje bonitetni sistem, zato tedaj ni mogoče izkoristiti popusta iz naslova kartice ugodnosti.

Odpoved:

Kartica se izda za nedoločen čas, imetnik pa jo lahko kadarkoli in brez navedbe razlogov pisno odpove. Kartico mora odpovedati s priporočeno poštno pošiljko, skupaj s pisno

odpovedjo pa mora vrniti tudi kartico. Odpoved začne veljati, ko podjetje Evino d.o.o. prejme pisno odpoved in kartico.

Podjetje Evino d.o.o. lahko kartico kadarkoli in brez navedbe razlogov pisno odpove z navadno poštno pošiljko. V primeru, da kartico odpove Evino d.o.o., mora imetnik kartice vse ugodnosti do katerih je upravičen na podlagi kartice, ne glede na njihovo siceršnjo zapadlost, uveljaviti v roku 2 mesecev. Po tem roku ugodnosti zapadejo in jih ni več mogoče uveljaviti, prav tako ni mogoče zahtevati njihove protivrednosti v gotovini ali v drugi obliki.

Če na kartico dve leti ni zabeležen noben nakup, pridobi status neaktivne kartice. Takšno kartico ima izdajatelj pravico preklicati, ne da bi o tem obvestil imetnika kartice.

Imetnik kartice, ki ne želi prejemati posebnih ponudb, se lahko odjavi od vseh oblik obveščanja.

Naslov za prejemanje pošte:

Imetnik kartice se zavezuje, da bo podjetje Evino d.o.o. sproti obveščal o morebitnih spremembah naslova, imena ali drugih podatkov, ki so pomembni za uporabo kartice.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja:

Podjetje Evino d.o.o. ima pravico, da enostransko spremeni splošne pogoje poslovanja, pri čemer sprememba ne sme biti bistvena za pogodbeno razmerje. Vse spremembe so javno objavljene na internetni strani www.evino.si. Če uporabnik uporablja kartico tudi po objavljenih spremembah, velja, da se z njimi strinja.

Varstvo osebnih podatkov:

Izdajatelj se obvezuje, da bo pridobljene osebne podatke zavaroval v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Pri vsaki uporabi kartice na blagajni restavracij podjetja Evino d.o.o. se na kartico zapišejo podatki o nakupu imetnika kartice (izdelek, cena izdelka, višina nakupa).

Z vnosom svojih osebnih podatkov na pisno prijavnico ter s podpisom izjave, ki se nanaša na soglasje za uporabo osebnih podatkov, imetnik kartice soglaša z zbiranjem informacij o njegovih nakupih in z obdelavo teh podatkov za namen opravljanja marketinških storitev ter za namen analize posameznikovih nakupovalnih navad in prilagoditve marketinških storitev vsakemu posamezniku.

S tem imetnik kartice tudi soglaša in podaja osebno privolitev, da se s strani upravljavca osebnih podatkov za potrebe neposrednega trženja lahko uporabljajo vsi osebni podatki, ki se nanašajo nanj in so ali so postali znani upravljavcu v okviru poslovanja s kartico.

Vsak imetnik kartice lahko s pisno vlogo, poslano na naslov upravljalca osebnih podatkov, ali po elektronski pošti na naslov:

info@ evino.si kadarkoli in brez obrazložitve zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o izvedenih nakupih. V tem primeru bo upravljalec v 15 dneh od prejema zahtevka preprečil uporabo osebnih podatkov in podatkov o nakupih v navedene namene ter o tem v nadaljnjih petih dneh obvestil imetnika kartice, ki je to zahteval.

12. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let.

Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

eVino newsletter

Vinoteka z okusom je slogan, s katerim smo se pred desetimi leti podali na pot med ljubitelje dobrih vin in ostalih pijač, kulinarike in prijetnega druženja.