Peneči se teran prikazuje ljubezen, pripadnost kraški zemlji, zvestobo sebi in predanost naravi. V njem se vidi iskanje popolnosti, kjer se ne vidijo predpisane formule, temveč se v njem izkazujejo dnevna spoznanja in dolgoletne izkušnje.
Vina so na finih drožeh neobičajno dolgo, tudi po več kot deset let...šele takrat se bogat teran umiri toliko, da omogoča degoržiranje. Vrelni in ekspedicijski liker temeljita na vakuumsko koncentriranem moštu, s čimer se odpravi potreba po uporabi sladkorja, penini pa vrne svežino ravnokar ubrane zrele jagode. Osnovno vino zori v lesenih sodih, nato pa v steklenici na finih drožeh v idealnem okolju podzemne kleti, nekdanjega vodnega zbiralnika za oskrbovanje parnih lokomotiv na železniški postaji Štanjel.
Vino je izrazito temne barve, ima bogato peno in temne mehurčke.
V zreli sadni cvetici prevladujejo drobni gozdni sadeži, občuti se skorja maslenega peciva, kar pa povezuje vonj drevesne smole češnje in slive. Sladko, kislo in slano (mineralno) so v popolni harmoniji in odpirajo vinu možnost druženja z mesom v vinsko-maslenih omakah, hrustljavo zapečeno gosjo s kostanjem, mesom z žara, hobotnico izpod peke, božičnimi medenjaki ...
Jazbec
Jože Jazbec se je v osemdesetih letih odločil, da bo teran osnova za njegovo klasično penino. Leta 1991 je predstavil penino prve serije, prav tako pa se je takrat rodilo tudi ime blagovne znamke pod katero trži svoja vina - Chateau Intanto.