Sorte grozdje: 50% Merlot, 34% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc
Trgatev: ročna, v 15 kg zaboje, selekcija na dvojni selekcijski mizi
Fermentacija: v inox posodah ločeno po sortah, pri 26 - 30 st. C
Maceracija: 10 - 15 dni
Mlečnokislinsko vrenje: da, začelo v inox posodah, končalo po pretoku v barrique sode (25% novih, 75% starih 1 leto)
Staranje v sodih: 15 mesecev, po 12 mesecih ga združijo in nato se še 3 mesece stara
Staranje v steklenici: 6 mesecev
Opis:Izredno bogat in koncentriran letnik. Temno rdeča barva, arome zrelega rdečega sadja ter rahlo pikantno. V ustih lepo zaokroženo, zrelo, gladki tanini in dobro vkomponirano kislino. Vsaka sorta da vinu svoj pečat, Merlot polnost, Petit Verdot svežino in oba Caberneta strukturo.
Ornellaia
Zgodovina - Tenuta dell'Ornellaia je bila ustanovljena leta 1981, v čudovitem in neokrnjenem predelu Toskane. Ideja je bila pridelati in tržišču ponuditi najboljše vino. Predanost, strast, edinstven in neponovljiv torroir ter mikroklima, so pripeljali Ornellaio do tega, da je postala prestižna in poznana vinska etiketa po celem svetu.