Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Zelen je vipavski ponos. Sorta s svojimi zahtevami, posebna, drugačna od drugih. Vino je pridelano biološko. Trgatev je opravljena v prvem tednu oktrobra, fermentacija poteka v betonskih posodah. Nato poteka 7 dni maceracije, kasneje pa spontana fermentacija brez dodanih kvasovk. Vino je suho, lažje, prepriča nas polna zrelost ob nizki alkoholni stopnji. Dolg, zelo dober zelen.
Ujemanje s hrano
Teletina, Belo meso, Perutnina, Staran sir, Testenine, Zelenjavne rižote, Aperitiv
Burja
Posestvo Burja povezuje tradicionalno vipavsko vinogradniško kmetijo s sodobnim razumevanjem vina. Verjamejo v celovitost, spoštujejo lokalne sorte in spoštujejo razloikost ter bogastvo vinogradov.