Lastnosti
Teža | 1,3000 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Sutorjevo vino White je zvrst dveh regionalnih sort, ki sta se dobro prilagodili na vipavsko podnebje. Malvazija da vinu cvetlične arome, vonj po breskvah in rahlo pikantnost, Rebula pa prispeva svežino in citruse. Obe sorti prihajata iz starih vinogradov in sta v odlični harmoniji. Fermentacija je bila spontana, brez dodanih kavsovk. Potekala je v velikih lesenih posodah, vino je 1 leto zorelo v velikih lesenih sodih. Mlečno-kislinska fermentacija je potekla brez dodanih bakterij.
White je suho vino srednjega telesa. Vino je krepkejše, z lepo masleno testuro in samosvojim mineralnim karakterjem. Prepletajo se arome zrelih rumenih sadežev, masla, kančka lesa in orientalskih začimb.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, Morske rižote, Perutnina, Ribe, Testenine, Zelenjavne rižote
Sutor
Sutor je več kot le zgodba o vinski kmetiji nekje na zemlji. Je predanost generacij ljudi svojemu delu, ljubezen do zemlje, sonca in neba. Je poskus razumeti, uresničiti usodo. Je vino.