Ime ‘Lagavulin’ je galsko in pomeni ‘votlina, v kateri stoji mlin’. Destilarna Lagavulin leži v majhnem zalivu na jugovzhodni obali otoka Islay in proizvaja kompleksne viskije v hruškastih, bakrenih destilacijskih kotlih. V viskijih lahko zelo jasno začutimo intenziven okus in vonj po šoti. Viskiji se starajo 16 let v sodih iz ameriškega hrasta. Na vonju zaznamo intenziven vonj po dimu. Okusimo olje, šotast dim, les in začimbe. Zaključek je vztrajen in dimljen.
Lagavulin
Lagavulin, ena najstarejših destilarn na otoku Islay, je znana po bogatih, močno zadimljenih viskijih. Ustanovljena je bila leta 1816 in se ponaša s tradicijo dolgega zorenja v hrastovih sodih. Najbolj prepoznaven je njihov 16-letni single malt, ki ponuja globoke note šote, morske soli in slanih alg. Lagavulin simbolizira dediščino in mojstrstvo Islay viskijev, kar navdušuje ljubitelje po vsem svetu.