Nikka Coffey Grain je viski, narejen iz koruze, ki se destilira v Coffey kotlih, uvoženih iz Škotske leta 1963. Ti kotli, ki so edinstveni za Nikka destilarno Miyagikyo, ustvarjajo bogatejše okuse kot moderni kotli. Viski zori v starih sodih, kar mu daje sladke in mehke note. Postopek destilacije v Coffey kotlih omogoča izjemno kompleksnost in bogatstvo okusa, ki vključuje vanilijo, karamelo in subtilne začimbne tone.
Nikka Distillery
Nikka Distillery, ustanovljena leta 1934 s strani Masataka Taketsuruja, je ena najbolj priznanih japonskih destilarn. Ima dve glavni destilarni: Yoichi, znano po dimljenih viskijih z močnimi okusi, in Miyagikyo, ki proizvaja bolj nežne, sadne viskije. Poleg viskija destilarna prideluje tudi jin, vodko in rum. Nikka je znana po svoji predanosti tradiciji in natančnosti ter je osvojila številne nagrade za kakovost svojih izdelkov.