Lastnosti
Teža | 1,5 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Virgo Brut iz Kleti Brda je pridelana v vinogradih Goriških Brd, ki se raztezajo med Jadranom in Alpami. Vsaka sorta grozdja se fermentira in zori posebej v inox posodah, kar omogoča ohranitev njihovega sortnega značaja. Po 7 mesecih ločenega zorenja so sorte združene in vino je pretočeno v steklenice, kjer poteka sekundarna fermentacija. Virgo Brut nato zori na kvasovkah najmanj 36 mesecev, preden sledi ročno degožiranje.
Kompleksna aroma penine združuje sadno-cvetne note z nežno kruhovo skorjo. Okus je suha in elegantna, z izjemno obstojnostjo in svežino, ki poudarja njeno močno strukturo.
Ujemanje s hrano
Puranja prsa, Riba, Telečji carpaccio, Aperitiv
Klet Brda
Vinska klet Goriška Brda upravlja 1000 hektarjev vinogradov. Ti se raztezajo med Jadranom in Alpami. En vinogradnik obdeluje povprečno manj kot dva hektarja vinogradov. Tako se lahko predano posveča negi vinske trte. To se odraža v odlični kakovosti grozdja in vina.