Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vermouth di Torino je klasično sladek italijanski Vermut, ki je v kratkem času postal eden izmed boljših na svetu. Produciran po originalnem receptu Gulia Cocchia iz leta 1891. Uporabljena zelišča kot so Cinchona in rabarbara, ki imata rahlo rjavo barvo, poudarita njegov jantarni ton. Aroma je sadna in pikantna. Zaznati je pomarančno lupino, čokolado, indijske začimbe, cimet, mentol in dimljena slanina. Okus dopolnijo začimbe grenkega encijana in artemisia. Cocchi Vermouth di Torino je bogat, kompleksnega telesa in polno aromatiziran. Odlično se poda s tonikom, ginom in stisnjeno limonino lupinico.
Ujemanje s hrano
Sladice, aperitif
Cocchi
Giulio Cocchi, mladi in ustvarjalni slaščičar iz Firence je bil zaljubljen v bogato enogastronomsko tradicijo Piemonta. V Astiju, prestolnici moscata je odkril razširjeno tendenco aromatiziranja vin z zelišči in začimbami. Leta 1891 je tam ustanovil svoje podjetje in se specializiral v ustvarjanju aromatiziranih vin in penin. Zlasti je ustvaril izvirne recepte za Barolo Chinato, Aperitivo Americano in različne vrste vermuta, ki so mu v kratkem času prinesli uspeh in slavo po celem svetu.