Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Biodinamično pridelan Sauvignon Blanc iz vinograda Lieben Aich v Terlanu navdušuje s svojo intenzivno zlato-rumenozeleno barvo in izrazitim mineralnim značajem. V aromi prevladujejo tropski sadeži, kot so mango, papaja in marakuja, podprti z rahlimi dimnimi notami. Na okusu je vino suho, živahno in kompleksno, z lepo uravnoteženo kislostjo, kančkom zeliščnosti in dolgotrajnim, slano-mineralnim zaključkom. Zori 9 mesecev na finih drožeh v lesenih sodih. Idealno za morske jedi in elegantno belo meso.
Ujemanje s hrano
Morski sadeži, bele ribe, belo meso, vegetarijanske jedi in Azijske jedi
Manincor
Manincor je sinonim za tradicijo, strast in trajnostno vinogradništvo. Zgodba te prestižne vinske hiše iz Južne Tirolske (Italija) sega v leto 1608, ko je plemič Hieronymus Manincor ob jezeru Kaltern postavil temelje današnje posesti. Ime Manincor, ki pomeni "roka na srcu", simbolizira iskrenost, predanost in osebni pristop k pridelavi vina.
Danes posestvo vodi grof Michael Goëss-Enzenberg, ki je leta 1996 prinesel svežo vizijo in celovit prehod na biodinamično pridelavo. Vina Manincor so pridelana z izjemno skrbnostjo – brez herbicidov, z naravno fermentacijo in zorenjem v lesenih sodih.