Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Stara brajda belo Ščurek je zvrst več sort: 60 % Rebula, 20 % Pikolit, 20 % Pika, Glera in Malvazija. Hladna Maceracija je potekala 24 ur. nato je vino dozorevalo 11 mesecev v novih hrastovih sodih. Priporočamo ga k začinjenim ribjim jedem, belemu mesu in mlademu siru.
Ujemanje s hrano
Teletina, belo meso, ribe, svež ali zrel sir
Ščurek
Težko bi določili vek od katerega se Ščurkovi ukvarjajo z vinogradništvom. Danes Stojan s pomočjo petih sinov neguje 20 hektarjev vinogradov. Temu primeren je tudi pridelek. Večina posesti je na italijanskem delu Brd. Zvesti ostajajo svežim, vendar polnim vinom.