Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino s pikantnim profilom, zaznamo note črnega popra, sladkega korena, robidnice, tudi arome malinove in češnjeve marmelade. Začutimo lahko celo pridih vanilije in tobaka. Večplastno vino polnega telesa dolgim zaključkom.
Ujemanje s hrano
Jagnjetina, teletina
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.