Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Tanini so krepki, vendar se lepo ujemajo z aromatičnostjo vina. V vinu se lepo prepletajo arome temne macerirane češnje, začimb, sladke koprive, slive, tudi usnja. Vino, ki bo za pitje v najboljši kondicije med 2028–2040!
Ko se posvetite okušanju, boste začeli opažati zapleteno nešteto stvari – najprej cedro, nato sladko sadje, kot sta bela melona in hruška, nato pa še koriander, žajbelj in zemeljska aromatična zelišča. Vse te arome ob vstopu sperejo vaše nebo, tanini so dobro strukturirani in kislost je lasersko popolna. Širok spekter arom in okusov ter čudovita svežina in razkošje skozi zelo dolg konec.
Ujemanje s hrano
dušeno meso, kot so govedina, svinjina in merjasci, pečen piščanec, teletina, divjad in celo morski sadeži, testenine, rižote, starani italijanski siri.
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.