Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je pridelano iz 100% Nebbiolo. Fermentacija in mceracija je potekala 3 tedne, nato se je vino 2 leti staralo v hrastovih sodih. Sori San Lorenzo ima veliko globino, je zelo koncentrirano z aromo svežega sadja in noto vijolic, sladkih češenj in maline. Na okusu je zelo bogat z osupljivo kombinacijo moči in prefinjenosti.
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.