Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je mešanica sort Nebbiolo, Barbera in Merlot, kar mu daje posebno rubinasto rdečo barvo. Sadna aroma in zeliščni pookus ter vonj poskrbita za harmonijo in eleganco okusov. Pookus je pikanten z dimno noto. Vino se odlično se poda k zrelim sirom, rdečemu mesu ali rižoti.
Ujemanje s hrano
rdeče meso, svinjina, testenine, divjačina, račja prsa, staran sir, obare z rdečim mesom
Gaja
Danes smo deležni že četrte generacije družina Gaja. Družina izvira iz Piemonta v Italiji pravzaprav iz Barbaresca, kjer je leta 1859 bila ustanovljena prva klet. Zgodovinska klet s svojo tradicijo in kakovostjo sega v sam vrh svetovnega vinarstva. Mnogi kleti Gaja pripisujejo zaslužek za prepoznavnost pokrajine Piemont in Barbaresca v svetu.