Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Trgatev grozdja je potekala v dveh tehnoloških zrelostih. Prvi del gre skozi kratko 2-3 urno maceracijo, zorenje je potekalo na finih drožeh v inox posodi 6 mesecev. Drugi del (približno 10 %) je bil potrgan pri višji zrelosti, fermentacija in zorenje pa sta potekali v novih hrastovih sodčkih 225L. Po osmih mesecih je bilo vino združeno in stekleničeno.
Ujemanje s hrano
Začinjene ribje jedi, piščančje jedi, testenine z baziliko in osvežilne solate.
Oskar
Klet vina Oskar predstavlja družinsko vinogradniško posestvo. Resna vinska zgodba se je začela pred dvanajstimi leti. Njihova zgodba izhaja iz vinograda, kjer si prizadevajo pridelati le vrhunsko grozdje. To jim omogoča proizvodnjo vin z izraženim štajerskim poreklom, ter sortno prepoznavnostjo.