Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je polno, bogato in radoživo s kislinami, ki nam skupaj s fino mineralnostjo pustijo prijetne sledi na jeziku tudi v elegantnem in trajnem zatonu. Zagotovo lepa in harmonična Rebula, ki je na višku svoje življenjske poti.
Pridelano iz 100% Rumene Rebule. Ročna trgatev poteka v drugi polovici septembra, grozdje je macerirano 4 dni med fermentacijo do 24°C z oblivanjem klobuka, po stiskanju se fermentacija nadaljuje v inox posodah. Vino nato eno leto zori na drožeh.
Ujemanje s hrano
Ribe, Mladi sir, Zelenjavna rižota, Testenine, Aperitiv
Dolfo
Domačija Dolfo je na Ceglem, ob slovensko-italijanski meji. Vinogradi so delno v eni, delno v drugi državi. Skupno negujejo 14ha vinogradov, 4 v Italiji in 10 v Sloveniji. Naravne danosti so zemlja, zemljepisna lega in vreme: njihova kombinacija daje edinstvene pogoje za rast trte in zorenje številnih vinskih sort.