Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Do leta 2006 je vrenje potekalo na kožicah v lesenih kadeh, od leta 2007 pa poteka v zakopanih amforah z avtohtonimi kvasovkami in brez meritev temperature. Vino zori pet let v hrastovih sodih in vsaj pet let v steklenici. Ustekleničeno brez bistrenja in filtriranja med zadnjim luninim krajcem.
Ujemanje s hrano
divjačina in rdeče meso, svež ali zrel sir, meso z žara
Gravner
Joško Gravner je.... Joško Gravner. Njegova vina so posledica narave, terena in razmišljanja. Ko je z letnikom 1998 popolnoma spremenil rzamišljanje o vinu in seveda njegovo pridelavo, so se ljudje zgražali. Danes je eden svetovno najbolj priznanih vinarjev.