Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Burja Reddo je zvrst treh sort: 50% Pokalca, 30% Frankinja in 20% Refošk. Grozdje je obrano ročno v prvem tednu oktobra, fermentacija je spontana brez dodanih kvasovk. Vino zori 18 mesecev v barriques sodih. Kljub višji alkoholni stopnji deluje uravnoteženo, celo elegantno. Odlično se poda k rdečemu mesu.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, jagenjček, rdeče meso
Burja
Posestvo Burja povezuje tradicionalno vipavsko vinogradniško kmetijo s sodobnim razumevanjem vina. Verjamejo v celovitost, spoštujejo lokalne sorte in spoštujejo razloikost ter bogastvo vinogradov.