Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Rebula iz vinograda Moser ima bogato zgodovino. Ob polni zrelosti je grozdje ročno trgano, nakar se grozdje macerira 9 dni na naravnih kvasovkah. Po fermentaciji se vino pretoči v betonske sode, kjer se fermentacija zaključi na finih drožeh. Po 12 mesecih se vino stara še 6 mesecev v jeklenih sodih. Rezultat je bogata in elegantna rebula.
Ujemanje s hrano
Raki, ribe na žaru in školjke
Pasji Rep
Vinogradništvo na kmetiji vinarja traja že vsaj štiri generacije. Nekateri vinogradi so na parcelah, ki so jih obdelovali naši predniki. Vinogradi se nahajajo v okolici vasice Orehovica. Ležijo na terasah znamenite lege Pasji rep. Po tej legi je poimenovana njihova blagovna znamka, ustanovljena leta 1988.