Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja |
Biodinamično pridelano grozdje je obrano ročno, nato teden dni poteka maceracija grozdne drozge. Fermentacija je spontana z lastnimi kvasovkami, vino eno leto zori v velikem lesenem sodu, kjer poteče tudi proces biološkega razkisa. Stekleničenje brez filtracije z minimalnim dodatkom So2 in zorenjem v steklenici najmanj 6 mesecev.
Barva Guerila vina je zlato rumena, živahna. Cvetica je izredno kompleksna, prepletajo se arome po sušenem cvetju, zeliščih, zrelemu in svežemu sadju.
Ujemanje s hrano
Perutnina, riba, zrezek
Guerila
Guerila je butična klet v vinorodnem okolišu Vipavska dolina. Ima 12 hektarov vinogradov s 48.000 trsi. Ti vinogradi se razprostirajo na južnih legah vrhov Planin. Nahajajo se skoraj 400 m nad morjem. Tam se trsi ves dan kopljejo v soncu. Vinu nenehno prinaša svežino nekoliko upehana vipavska burja.