Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Rebula znamke Ferdinand je slamnato rumene barve z zlatimi odsevi. Intenzivne in kompleksne arome rumenega sadja in koncentriran, mineralen okus z notami zrelega sadja in sredozemskih zelišč.
Izbrano ročno trgano grozdje je stisnjeno pod nizkim tlakom. Fermentacija poteka v 500-litrskih hrastovih sodih, v katerih vino na finih drožeh zori še 12 mesecev.
Ujemanje s hrano
Ribje jedi, suhomesnati izdelki
Ferdinand
Današnji slog v vinski hiši Ferdinand izvira iz ustvarjalnosti Matjaža Četrtiča. Matjaž je s strastjo do vina oživil družinsko tradicijo. Tudi njegov pradedek Ferdinand se je uspešno ukvarjal z vinogradništvom. Kot butični družinski vinarji spoštujejo naravo in nenehno vlagajo v nova znanja. Njihova vina odlikujejo slogovna in tehnična dovršenost. Nosijo tudi unikatno noto, ki izhaja iz ljubezni do narave.