Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Rebula Brutus Ferdinand je globoke zlate barve, meji že na oranžno. Intenzivne in kompleksne arome sušenega belega sadja, marelice, začimb, smrekove smole, kamilice in bazilike.
Izbrano ročno trgano grozdje specljajo v sode in jagode pustijo v moštu, ki zaradi svojih divjih kvasovk začne vreti spontano. Po končanem vretju sod dopolnijo, grozdne jagode pa pustijo v stiku z vinom 12 mesecev, do naslednje trgatve. Šele takrat vino ločijo od jagod in ga v sodu zorijo še eno leto. Stekleničeno brez filtriranja.
Ujemanje s hrano
Teletina, Svinjina, Belo Meso, Zreli siri
Ferdinand
Današnji slog v vinski hiši Ferdinand izvira iz ustvarjalnosti Matjaža Četrtiča. Matjaž je s strastjo do vina oživil družinsko tradicijo. Tudi njegov pradedek Ferdinand se je uspešno ukvarjal z vinogradništvom. Kot butični družinski vinarji spoštujejo naravo in nenehno vlagajo v nova znanja. Njihova vina odlikujejo slogovna in tehnična dovršenost. Nosijo tudi unikatno noto, ki izhaja iz ljubezni do narave.