Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Rebula znamke Ferdinand je nežne limonaste barve z aromami masla, rumenih jabolk in suhih zelišč ter s prijetno mladostno svežino.
Ročno trgano grozdje je stisnjeno pod nizkim tlakom. Po 24-urnem usedanju čisti mošt, ohlajen na 10°C, pretočijo v posode iz nerjavečega jekla v katerih povre v vino. Fermentaciji sledi hiter pretok, da vino ohrani sadnost. Brez biološkega razkisa. Vino ustekleničijo poleti v letu po trgatvi.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, ribje in druge predjedi, ostrige, suši
Ferdinand
Današnji slog v vinski hiši Ferdinand izvira iz ustvarjalnosti Matjaža Četrtiča. Matjaž je s strastjo do vina oživil družinsko tradicijo. Tudi njegov pradedek Ferdinand se je uspešno ukvarjal z vinogradništvom. Kot butični družinski vinarji spoštujejo naravo in nenehno vlagajo v nova znanja. Njihova vina odlikujejo slogovna in tehnična dovršenost. Nosijo tudi unikatno noto, ki izhaja iz ljubezni do narave.