Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja |
Sveža Rebula je vino, ki navduši s prijetno in harmonično kombinacijo zrelih kislin, elegantnega telesa ter bogate mineralnosti. Cvetica je nekoliko zadržana, vendar jasno izraža sortne značilnosti in zrelost. Vino se odlično poda kot spremljava k začetnim jedem, še posebej pa se dobro ujema z morskimi sadeži, perutnino in različnimi siri.
Rebula Blažič prihaja iz Goriških Brd, kjer grozdje obirajo ročno. Vinifikacija poteka 24 ur v stiku z jagodno kožico pri naravni temperaturi, kar omogoči bogatost in kompleksnost okusa. Zorenje vina se izvaja v inoks posodah, kar ohranja svežino in čistost sortnih arom.
Ujemanje s hrano
Morske rižote, Perutnina, Ribe, Testenine, Zelenjavne rižote, Aperitiv
Blažič
Kmetija Blažič se nahaja v osrčju Goriških Brd, v Medani, natančneje v vasi Plešivo. Ta vas leži na slovensko-italijanski meji. Vina Blažič se lahko pohvalijo z naravi prijaznim načinom pridelave in predelave grozdja.