Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
Posebna vina | Kultna vina |
Vino Gravner, pridelano iz grozdja rebule, ki ima na tem področju več tisočletno zgodovino. Vrenje poteka z daljšo maceracijo v gruzijskih amforah, zakopanih v zemlji, z avtohtonimi kvasovkami in brez meritev temperature.
Po pretakanju in stiskanju vino še za vsaj pet mesecev pretočijo v amfore, nato pa zori šest let v velikih hrastovih sodih. Vino je ustekelničeno brez bistrenja in filtriranja.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, rdeče meso, staran sir, tartufi
Gravner
Joško Gravner je.... Joško Gravner. Njegova vina so posledica narave, terena in razmišljanja. Ko je z letnikom 1998 popolnoma spremenil rzamišljanje o vinu in seveda njegovo pridelavo, so se ljudje zgražali. Danes je eden svetovno najbolj priznanih vinarjev.