Lastnosti
Teža | 3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Rebula Edi Simčiča je znana po svoji rodovitnosti. Največkrat se iz rebule pridelajo enostavnejša, vsakdanja vina. Izbirno delo v 25 do 35 let starih vinogradih ter izbor grozdov ob trgatvi nam omogoča, da pokažemo njen plemenitejši obraz. Bolj kot aromatičnemu profilu se posvečamo mineralnosti, slanosti, ki jo nudi briška zemlja. V ustih je čvrsta, polna, z daljšim pookusom. Po treh, štirih letih in z razvojem terciarnih arom postane še bolj harmonična in imenitnai. Odlično se poda k predjedem, ki nimajo preveč intenzivnih arom.
Ujemanje s hrano
Ribe in predjedi
Edi Simčič
V kleti Edi Simčič so neverjetni perfekcionisti. Poudarek dajejo prav vsakemu detajlu, od vinograda do kartona v katerem so hranjene steklenice. Imajo 12 hektarov vinogradov in prav tam opravijo večino dela, ki daje čar njihovim vinom.