Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Peneče vino Rebolium Brut Nature je pridelano iz Rebule, ki raste v vinogradih v italijanskem Colliu in slovenskih Brdih. Prikazuje sortno vsestranskost Rebule v kombinaciji s klasično metodo pridelave penečih vin.
Ročno obrano ob izbranem času, ki zagotavlja svežino in optimalne ravni sladkorja. Nežno stiskanje celih grozdov, ki mu sledi pretakanje in fermentacija pri nadzorovani temperaturi. Pred sekundarno fermentacijo vino zori na drožeh najmanj 6 mesecev, ta pa poteka v steklenici. Vino zori na lastnih kvasovkah vsaj 60 mesecev. Pri proizvodnji Rebolium Brut Nature ni dodanega sladkorja.
Ujemanje s hrano
Zelenjavne in morske jedi
Sinefinis
Peneča vina Sinefinis pripovedujejo zgodbo o povezovanju dveh vinskih regij in dveh držav, Collia v Italiji in Brd v Sloveniji. Blagovno znamko sta ustanovila dva vinarja, Robert Princic iz Giasbana-San Floriana in Matjaž Četrtič iz Kojskega v Brdih. Čeprav oba živita le korak od slovensko-italijanske meje, sta se prvič srečala med študijem Wine Business Masters. Skupaj sta ustvarila vino, ki je izraz njune predanosti vinogradništvu in obenem simbolizira močno povezanost obeh vinorodnih regij.