Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Svež sortni značaj Rebule in prefinjenost tradicionalne metode ustvarjata delikatno peneče vino z mineralnim značajem, aromami citrusov in kruha. Zaključek je dolg z popolnim ravnovesjem in mineralno noto, ki je značilna za ta terroir.
Ročno obrano ob izbranem času, ki zagotavlja svežino in optimalne ravni sladkorja. Nežno stiskanje celih grozdov, ki mu sledi pretakanje in fermentacija pri nadzorovani temperaturi. Pred sekundarno fermentacijo vino zori na drožeh najmanj 6 mesecev, ta pa poteka v steklenici. Vino zori na lastnih kvasovkah vsaj 36 mesecev.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, ribje jedi, zelenjavne jedi
Sinefinis
Peneča vina Sinefinis pripovedujejo zgodbo o povezovanju dveh vinskih regij in dveh držav, Collia v Italiji in Brd v Sloveniji. Blagovno znamko sta ustanovila dva vinarja, Robert Princic iz Giasbana-San Floriana in Matjaž Četrtič iz Kojskega v Brdih. Čeprav oba živita le korak od slovensko-italijanske meje, sta se prvič srečala med študijem Wine Business Masters. Skupaj sta ustvarila vino, ki je izraz njune predanosti vinogradništvu in obenem simbolizira močno povezanost obeh vinorodnih regij.