Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
Barva |
Grozdje je obrano ročno med začetkom septembra in začetkom oktobra. Barva je slamnato rumena, mehurčki so fini in drobni. Arome spomnijo na zrela sladka jabolka in breskve z limonino lupinico. Pri okušanju zaznamo marelice in akacijo. Vino z bogatim telesom in dolgim pookusom. Extra dry oznaka pri proseccu pomeni, da je malenkost bolj sladek od bruta.
Ujemanje s hrano
Testenine, Zelenjavne rižote, Aperitiv
La Vigna di Sarah
La Vigna di Sarah je vinska klet iz regije Veneto, znana po vrhunskem proseccu. V svojih vinogradih pridelujejo grozdje za prosecco, ki ga izdelujejo s tehniko Charmat. Klet ohranja ekološke in trajnostne prakse ter uporablja sodobne tehnologije za kakovostne pijače. Poleg vina ponujajo gin, ki je edinstven po okusu zaradi vključevanja lokalnih zelišč. Klet se zavezuje k spoštovanju tradicije, narave in kakovosti svojih izdelkov.