Lastnosti
Teža | 1,7 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Pinot Noir Brut Bailly Lapierre je pridelan iz sorte Modri Pinot. Grozdje je trgano ročno, prešanje poteka v pnevmatskih prešah, kjer uporabijo 75% mošta iz prvega prešanja in 25% iz drugega. Alkoholno in mlečno-kislinsko vrenje poteka po sortah oz. po različnih legah ločeno, nato vina združijo. Vino zori na kvasovkah vsaj 16-18 mesecev v podzemnih kleteh, izkopanih iz apnenca, kjer je konstantna temperatura in vlaga.
Peneče vino polnega telesa je hladnega, severnega okusa, hkrati pa ima močan okus gozdnih sadežev. Je čvrste strukture s prijetno kislostjo.
Ujemanje s hrano
Belo meso, Morske rižote, Ribe, Aperitiv
Bailly Lapierre
Bailly, vas v Chablis-u, najbolj severna regija Burgundije, je rojstni kraj klasifikacije AOC Crémant de Bourgogne. Bailly Lapierre že od leta 1972, v svoji podzemni, v skalo izklesani kleti , prideluje peneča vina po klasični metodi. Bailly Lapierre je kooperacija/zadruga, kjer je združenih 430 vinogradnikov, ki zagotavljajo grozdje za pridelavo Cremanta.