Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Skrbno izbrano grozdje za to penino prihaja iz trajnostno obdelanih vinogradov, ki uspevajo na legah, ki so jih v Kleti Brda skozi leta ocenili kot najboljše za pridelavo klasičnih penin. To so severne in višje ležeče lege, opoka pa doda penini Virgo Zero mineralno noto. Ločeni fermentaciji je sledilo 7 mesečno ločeno zorenje po sortah v inox posodah. Vse tri sorte so bile nato združene, vino pa pretočeno v steklenice, kjer je potekala sekundarna fermentacija. Omejena serija ročno degožiranih penin je vsaj 48 mesecev zorela na kvasovkah v kleti de Baguer. Sledilo je ročno degožiranje in dodajanje likerja brez dodatnega sladkorja.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, ostrige, carpaccio, škampi, suši
Klet Brda
Vinska klet Goriška Brda upravlja 1000 hektarjev vinogradov. Ti se raztezajo med Jadranom in Alpami. En vinogradnik obdeluje povprečno manj kot dva hektarja vinogradov. Tako se lahko predano posveča negi vinske trte. To se odraža v odlični kakovosti grozdja in vina.