Lastnosti
Teža | 1,5000 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Penina Gašper prihaja iz vinograda v Goriških Brdah, kjer mediteranski morski zrak in alpski vetrovi ustvarjajo popolne pogoje za vinogradništvo. Mlade vinske trte se nahajajo na nadmorski višini od 80 do 200 m, kjer trgatev poteka ročno. Pridelana je izključno iz sorte Chardonnay v inoks posodah z drugim vretjem v tanku – charmat metoda. Posebna tehnika omogoča izjemno naravno pridelavo in ohranjanje primarnih vonjav ter lahkoten, svež okus.
Ujemanje s hrano
Aperitiv, lahke predjedi
Gašper vina
Gašper o svoji novi liniji vin pravi, da se mu zdi bolj kot sama zgodba pomembno to, kar nam vino kaže v kozarcu. Skupaj z odličnim enologom iz Goriških Brd, Darinkom Ribolico se držita modernega stila z močnim pečatom Goriških Brd.
Pred očmi imata pivca, njegova pričakovanja in zahteve po dolgoročnem prijateljstvu, kjer kakovost vina ni edini faktor. Pomembna je tudi kupcu prijazna cena in skrbno dodelan izgled. Etikete krasijo ribice, ki so že več kot 50 let zaščitni znak družinskega delovanja na vinsko-gostinskem področju.