Lastnosti
Teža | 2 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | 53% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc, 7% Petit Verdot |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Sorte grozdja: 53% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc, 7% Petit Verdot
Trgatev: ročna, v 15 kg zaboje, izbrani samo najboljši grozdi
Fermentacija je potekala v rezervoarjih iz nerjavečega jekla in betona pri temperaturi med 26-30 ° C en teden, nato pa je sledilo 15 dni maceracije. Malolaktična fermentacija je potekala predvsem v hrastovih sodih, 70% novih in 30% enkrat uporabljenih. Vino je nato približno 24 mesecev ostalo v barikih. Po stekleničenju je vino pred sproščanjem staralo nadaljnjih 12 mesecev.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, jagenjček, rdeče meso, svež ali zrel sir, meso na žaru, divjačina
Ornellaia
Tenuta dell'Ornellaia je bila ustanovljena leta 1981. Nahaja se v čudovitem in neokrnjenem predelu Toskane. Njihova ideja je pridelati najboljše vino za trg. Predanost in strast so ključni za njihov uspeh. Edinstven in neponovljiv terroir ter mikroklima so pripeljali Ornellaio do prestižne etikete. Danes je znana po celem svetu.