Lastnosti
Teža | 3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Moser Belo je tipična vipavska bela zvrst. Sestavljen je iz tretjinskih deležev zelena, malvazije in rebule. Zelen in malvazija mu dajeta aromo in telo, rebula pa prijetno kislino. Grozdje je bilo macerirano od 24 do 48 ur, vino pa je 12 mesecev zorelo delno v rabljenih 225 barik sodčkih, dve tretjini pa v novem slavonskem hrastu. Na nosu najdemo zaznave po medu, cimetu, muškatnem orešku, suhih in zrelih marelicah. V ustih je suho, srednjega telesa in izjemno intenzivnega okusa. Priporočamo pa ga k rižoti, ribam in belemu mesu.
Ujemanje s hrano
Teletina, Belo meso, Perutnina, Ribe, Testenine, Zelenjavne rižote
Pasji Rep
Vinogradništvo na kmetiji vinarja traja že vsaj štiri generacije. Nekateri vinogradi so na parcelah, ki so jih obdelovali naši predniki. Vinogradi se nahajajo v okolici vasice Orehovica. Ležijo na terasah znamenite lege Pasji rep. Po tej legi je poimenovana njihova blagovna znamka, ustanovljena leta 1988.