Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
BIO vina | |
Država |
Prezrelo grozdje smo macerirali 12 dni v kadeh. Vino je nato zorelo 12 mesecev v rabljenih sodčkih in nato še eno leto v velikem sodu. Je srednjega telesa, v ustih je suho z živimi kislinami in daljšim zaključkom. V odhodu zaznamo črno čokolado.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir
Šumenjak
Kmetija Šumenjak je družinsko posestvo, ki se nahaja v vasici Jakobski dol, 17 km iz Maribora. Obdelujejo 14 hektarjev površin, kjer se ukvarjajo z vinogradništvom. Vinogradništvo je njihova glavna dejavnost, a se ukvarjajo tudi s čebelarstvom. Poleg tega se ukvarjajo z žganjekuho in rejo krav dojilj.