Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino srednje globoke barve, ki se preliva med rubinasto in vijolično. Cvetica je srednje poudarjena, mladostna in diši po rdečih gozdnih sadežih. Vino Ščurek je suho, srednjega telesa in prijetnih kislin. Vino macerirajo 10 dni in zorijo 12 mesecev v rabljenih hrastovih sodih. Priporočamo, da se ga postreže ob jedeh iz rdečega mesa in mladem siru.
Ujemanje s hrano
Jagenjček, Rdeče meso, Svež ali zrel sir
Ščurek
Težko bi določili vek od katerega se Ščurkovi ukvarjajo z vinogradništvom. Danes Stojan s pomočjo petih sinov neguje 20 hektarjev vinogradov. Temu primeren je tudi pridelek. Večina posesti je na italijanskem delu Brd. Zvesti ostajajo svežim, vendar polnim vinom.