Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Masseto je eden najbolj poznanih in najboljših toskanskih vin in je narejeno iz 100% merlota. Proizvaja ga Tenuta dell’Ornellaia, ki zagovarjajo in so znani po svoji aromatični kompleksnosti, bogati strukturi in močnih taninih. Po skrbni izbiri grozdja pred in po odstranjevanju korenin poteka Massetova fermentacija v temperaturno nadzorovanih rezervoarjih iz nerjavečega jekla. Vina se nato približno leto dni starajo v francoskih hrastovih sodih, pri čemer se sodčki, neprimerni za končno mešanico, zavržejo. Nato vino ostane še eno leto starajo v steklenicah. Je odlična kombinacija k raznim mesnim predjedim in divjačino.
Ujemanje s hrano
divjačina, mesni narezki, testenine z mesno omako, govedina, meso z žara, staran sir
Ornellaia
Tenuta dell'Ornellaia je bila ustanovljena leta 1981. Nahaja se v čudovitem in neokrnjenem predelu Toskane. Njihova ideja je pridelati najboljše vino za trg. Predanost in strast so ključni za njihov uspeh. Edinstven in neponovljiv terroir ter mikroklima so pripeljali Ornellaio do prestižne etikete. Danes je znana po celem svetu.