Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Osebni projekt Pepeja Raventosa, zunaj parametrov družinske kleti. Deluje po zapovedih biodinamičnega in naravnega vinogradništva. Mas del Serral, Pepe Raventos je zvrst Xarello in Bastard Negre, najbolj osebno peneče vino Pepeja Raventósa in največji izraz edinstvene zgodbe vinograda, Clos del Serral. Je plod natančnega dela, ki ga opravi celotna vinogradniška ekipa opravi na parceli, selekcije grozdov in počivanja na drožeh, ki traja kar 100 mesecev. Trgu ponudijo le okoli 2000 steklenic vsakega letnika.
Raventos i Blanc
Raventós i Blanc ima eno najdaljših dokumentiranih tradicij vinogradništva na svetu, saj družina tam prideluje vino od leta 1497. Danes, pod vodstvom Pepeja Raventósa, ki predstavlja dvajseto prvo generacijo, gojijo 44 parcel s biodinamičnimi metodami. Družina se zavzema za ohranjanje povezave med človekom in naravo ter celovitost posestva, ki vključuje vinograde, gozd in jezero.