Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država | |
BIO vina |
Selekcija grozdja poteka v Moser vinogradu, ki leži na kamnitih fliš prsti. Ročno obrano grozdje se 9 dni macerira. Po fermentaciji se vino pretoči v akacijeve sodove, nakar poteka 12 mesecev staranja na kvasovkah in 6 v jeklenih sodih. To je bogata malvazija, ob kateri vam bodo brbončice zaplesale.
Ujemanje s hrano
Školjke, losos, rižote
Pasji Rep
Vinogradništvo na kmetiji vinarja traja že vsaj štiri generacije. Nekateri vinogradi so na parcelah, ki so jih obdelovali naši predniki. Vinogradi se nahajajo v okolici vasice Orehovica. Ležijo na terasah znamenite lege Pasji rep. Po tej legi je poimenovana njihova blagovna znamka, ustanovljena leta 1988.