Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Malvazija Coronica zori od trgatve do pomladi na finih drožeh, nato jo stekleničijo. Manjši del vina hladno macerirajo, da dobijo značilen okus ter polnost. Arome spominjajo na travniško cvetje, smolo in mediteranski zrak, kar naredi to vino idealno za spremljavo k jedem z morskimi sadeži, ribam in jedem z belim tartufom.
Ujemanje s hrano
Belo meso, Perutnina, Staran sir, Testenine, Zelenjavne rižote, Aperitiv, ribje jedi, tartufi
Coronica
Vinogradniška tradicija je v družini prisotna že štiri generacije. Vinogradi in klet Coronica se nahaja v bližini Umaga v hrvaški Istri. Najmlajši sin Moreno, je skupaj z očetom Ottavianom pričel vino pridelovati na modernejši način, kot je bilo do takrat.