Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Zidarich Malvazija prihaja iz okolice Trsta, kjer skrbno prebirajo grozdje. Allkoholna fermentacija in maceracija potekata v lesenih odprtih posodah, brez kontrole temperature. Nato vino dve leti zori v večjih pokončnih sodih iz slavonskega hrasta. Stekleničenje poteka brez čiščenja in filtracije, zato je barva vina rahlo motna. Vino se bo odlično podalo k belem mesu, sveži ribi in zelenjavnim jedem.
Ujemanje s hrano
Belo meso, ribe na žaru ali iz pečice, zelenjavne rižote, sveži siri
Zidarich
Klet Zidarich je družinska klet na kraški planoti, z dolgo tradicijo pridelave avtohtonih vin. S poudarkom na naravnem pristopu in zorenju v kraških jamah ustvarjajo mineralna vina. Njihova vina izražajo kraški terroir in spoštujejo naravo ter tradicijo.