Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Biodinamično pridelan Sauvignon Blanc iz izbrane lege v Terlanu (Južna Tirolska). Vino zori 10 mesecev na drožeh v lesenih sodih, kar mu daje kompleksnost, kremasto teksturo in elegantno mineralnost. Ponaša se z zlatkasto rumeno barvo, aromami manga, papaje, marakuje in notami mokrega kamna. Na okusu je polno, uravnoteženo in z dolgotrajnim, slanim zaključkom. Odlično za morske sadeže, belo meso in fine sire.
Ujemanje s hrano
Morski sadeži, perutnina, foie gras, mladi aromatični siri in zelenjavne jedi
Manincor
Manincor je sinonim za tradicijo, strast in trajnostno vinogradništvo. Zgodba te prestižne vinske hiše iz Južne Tirolske (Italija) sega v leto 1608, ko je plemič Hieronymus Manincor ob jezeru Kaltern postavil temelje današnje posesti. Ime Manincor, ki pomeni "roka na srcu", simbolizira iskrenost, predanost in osebni pristop k pridelavi vina.
Danes posestvo vodi grof Michael Goëss-Enzenberg, ki je leta 1996 prinesel svežo vizijo in celovit prehod na biodinamično pridelavo. Vina Manincor so pridelana z izjemno skrbnostjo – brez herbicidov, z naravno fermentacijo in zorenjem v lesenih sodih.