Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | 57% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 14% Petit Verdot, 12% Cabernet Franc |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja |
Sorte grozdje: 50% Merlot, 34% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc
Trgatev: ročna, v 15 kg zaboje, selekcija na dvojni selekcijski mizi
Fermentacija: v inox posodah ločeno po sortah, pri 26 – 30 st. C
Maceracija: 10 – 15 dni
Mlečnokislinsko vrenje: da, začelo v inox posodah, končalo po pretoku v barrique sode (25% novih, 75% starih 1 leto)
Staranje v sodih: 15 mesecev, po 12 mesecih ga združijo in nato se še 3 mesece stara
Staranje v steklenici: 6 mesecev
Opis:Izredno bogat in koncentriran letnik. Temno rdeča barva, arome zrelega rdečega sadja ter rahlo pikantno. V ustih lepo zaokroženo, zrelo, gladki tanini in dobro vkomponirano kislino. Vsaka sorta da vinu svoj pečat, Merlot polnost, Petit Verdot svežino in oba Caberneta strukturo.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, Jagenjček, Rdeče meso, Staran sir