Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je zvrst 70% Cabernet Sauvignona in 30% Sangiovese. Fermentacija je potekala v inoks posodah, maceracija pa je trajala 12 dni. Vino se je nato 12 mesecev staralo v hrastovih sodih in še 3 mesece v steklenicah. Vino se ponaša s popolno harmonijo med strukturo in kislostjo.
Ujemanje s hrano
starani siri, belo meso, pečenka, jagnjetina, testenine, rdeče meso
Tenuta San Guido
Dolgo časa so kot klet Sassicaia uporabljali kar Bolgherijev dvorec. Ta zgradba je bila najbližja vinogradom na nadmorski višini 300 m. Ko pa so svoje nasade razširili na širše področje, so zgradili novo vinsko klet. Ta nova klet je bila zgrajena v šestdesetih letih in je večja od prejšnje. Danes leži tu, ob cipresni aleji blizu Oratorija San Guido.