Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Stopnja alkohola | |
Uporabljene sorte | |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Jakot Ščurek je pridelan iz 100% Furlanskega Tokaja. Hladna maceracija je potekala 12 ur, vino je vino 8 mesecev zorelo v jeklenih posodah. Priporočamo ga k ribjim jedem, domačim mineštram, zelenjavi na žaru in testeninam.
Ujemanje s hrano
Ribje jedi, domače mineštre, zelenjava na žaru in testenine
Ščurek
Težko bi določili vek od katerega se Ščurkovi ukvarjajo z vinogradništvom. Danes Stojan s pomočjo petih sinov neguje 20 hektarjev vinogradov. Temu primeren je tudi pridelek. Večina posesti je na italijanskem delu Brd. Zvesti ostajajo svežim, vendar polnim vinom.