Lastnosti
Teža | 1,3 kg |
---|---|
Volumen | |
Stil vina | |
Sorta | |
Uporabljene sorte | Cabernet Franc 45%, Merlot 25%, Caberent Sauvignon 20%, Petit Verdot 10% |
Barva vina | |
Regija | |
Sladkorna stopnja | |
Temperatura serviranja | |
Država |
Vino je zvrst več sort: Cabernet Franc (45%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (25%), Petit Verdot (10%). Grozdje se prebira 2x, razpeclja in stisne. Fermentacija poteka v inox posodah 20 dni. Mlečnokislinsko vrenje je poteklo 50% v novih barrique sodih ostalo v inox posodah. Vino se je 12 mesecev staralo v barrique sodih. Na nosu je vino zelo intenzivno, prevladuje zrelo rdeče sadje, zaznamo pa tudi noto temne čokolade.
Ujemanje s hrano
Račja prsa, jagenjček, rdeče meso, staran sir
Tenuta di Biserno
Leta 1994 je Lodovico Antinori iskal nova posestva za razširitev vinogradov Tenuta dell’Ornellaia. Blizu Bibbone je odkril Tenuta di Biserno. Potencial, ki ga je odkril, je bil tako velik, da je spremenil svoj načrt. Sklenil je, da se bo skupaj z bratom Pierom odločil začeti povsem novo zgodbo. Tako sta po več kot dvajsetih letih začela Tenuta di Biserno.